måndag 5 september 2016

Sensommarutflykt till ChiemseePå söndagsförmiddagen åkte vi ut till Fraueninsel med M/S Sigfried och en trevlig bumpa-bumpa-orkester som passade på att improvisera i skuggan av alperna.


Bilen hade vi parkerat i Gstadt och därifrån var det inte långt med färjan. 


Redan tidigt var småbåtsägarna och seglarna ute i solskenet. Så småningom kom det till badsugna och surfare, samt en hel massa tonårstjejer som stod på surfbrädor och paddlade sig fram och tillbaka över sjön i bikini (utan flytväst). Det måste vara det nya modet vid Chiemsee.


Här i Tysklands äldsta nunnekloster besökte vi den heliga Irmingards grav, samt hennes kvarlevor, som poserade i ett fönster. Irmingard som levde och dog på 800-talet (!) presenterade sig beslöjad med guldkrona. Jag tror nog att det kan vara fördelaktigt med slöja (brudaktig som i det här fallet) för damer över 1000 år.


Sen åt vi färsk helstekt nyfiskad sik med sydtysk potatissallad och smör, samt drack ett glas öl, som var bryggt på ön.


Vädret var strålande och vi avnjöt vår måltid i en lönnskuggad utomhusservering.


Fram emot tvåtiden började det blåsa och komma moln. Och samtidigt sjösatte en massa äldre herrar sina småbåtar inför en planerad regatta på sjön. 


Vi lämnade dock ön när vädret var som bäst och åkte tillbaka med M/S Barbara (utan bumpa-bumpa-orkester) för att gå på konstutställning, bl a med bilder av Brynolf Wennerberg. Den finaste bilden var dock något för dyr för oss, så det blev inget köp. Istället åkte vi hem och åt äpplekaka.